logo
امروز : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۳
[ شناسه خبر : ۲۸۵۹۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با موج‌رسا؛

عدم خرید مرغ مازاد منجر به کاهش جوجه‌ریزی و افزایش قیمت آن در بازار می‌شود

عدم-خرید-مرغ-مازاد-منجر-به-کاهش-جوجه‌ریزی-و-افزایش-قیمت-آن-در-بازار-می‌شود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه قیمت جوجه‌ریزی در این ایام پایین آمده است، گفت: اگر مرغ مازاد خرید و منجمد نشود مرغدار متضرر خواهد شد، با کاهش جوجه‌ریزی در ماه‌های بعد با کمبود مرغ و افزایش قیمت آن مواجه خواهیم شد.

محمد‌علی صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار  موج رسا; با اشاره به اینکه قیمت مرغ به شدت در کشور و استان زنجان پایین آمده است، اظهار داشت: قیمت مصوب مرغ ۶۳ هزار تومان است اما در بازار با قیمت ۵۱ هزارو ۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

وی با بیان اینکه این قیمت برای مرغداران مقرون به صرفه نیست، افزود: با این روند فروش مرغداران در هر کیلوگرم حداقل ۱۲ هزار تومان متضرر می‌شوند‌.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه قیمت جوجه یک‌روزه به شدت افت کرده و پایین آمده است، گفت: همین امر نشان از کاهش شدید جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها است.

وی بیان کرد: عدم جوجه ریزی این در ایام شاید حساسیت ایجاد نکند اما آثار سو آن نهایت ۵۰ روز دیگر خود را نشان خواهد داد، در این بازه زمانی مرغ کم خواهد شد و قیمت‌ها روند صعودی به خود خواهند گرفت‌.

صادقی با اشاره به اینکه باید مرغ مازاد از بازار جمع‌آوری و منجمد شود، تصریح کرد: این امر کمک به تعادل بازار خواهد کرد. چراکه اگر مرغدار ضرر کند میزان تولید در ماه‌های بعدی را به پایین ترین سطح خواهد رساند که در نهایت در تامین مرغ برای شب عید و ماه رمضان با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه باید از الان به فکر تامین مرغ در ماه‌های آینده بود، ادامه داد: مرغ به اندازه ۲ تا ۳ برابر نیاز استان در حال تامین است و روزانه کشتار انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: طبق ضوابط موجود در حال حاضر مرغ به صورت حمایتی از سویه آرین در حال خرید است و خرید بقیه سویه ها فعلا مجوز را کسب نکرده است.

وی با بیان اینکه پیگیر اخذ مجوز برای خرید و منجمد کردن بقیه سویه ها توسط امور پشتیبانی دام هستیم، گفت: از سویی دیگر به بخش خصوصی اجازه داده شده تا مازاد تولیدات خود را مجمد کنند تا در ایام مورد نیاز وارد بازار کنند و یا اینکه برای صادرات برنامه‌ریزی داشته باشد.

صادقی اذعان کرد: سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزار تن تولید مرغ استان انجام می‌شود که از این مقدار ۲۵ تا ۳۰ هزار تن مصرف استان است و مابقی مازاد بر نیاز است و به عبارتی ۴۵ تا ۵۰ درصد تولید مرغ استان مازاد است.

وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا مازاد مرغ را با تعرفه پایینی که قرار داده شده است صادر نماییم، ادامه داد: البته صادرات زمانی برای استان امکان پذیر خواهد بود که مرغ سایر استان‌هایی که زنجان معین آن است تامین شده باشد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: ۱۰ درصد از تولید مرغ مربوط به نژاد مرغ آرین است با این حال بقیه نژاد‌ها پرورش بالاتر و تولید مازاد بر نیاز دارند.

وی در پایان یادآور شد: روزانه ۱۵۰ تن مرغ در استان، کشتار می‌شود./ب

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر